| 07.09.2017

Kortkurser i referenshantering, finansiella databaser och informationssökning

Biblioteket ordnar kortkurser i RefWorks, informationssökning, EIKON, Capital IQ och Westlaw.

Höstens kurskalender är nu publicerad – ta del av bibliotekets kortkurser!

Vi ordnar följande kurser i period 1:

Refworks

RefWorks är ett program för att spara och hantera referenser. Du exporterar material från databaser och bygger upp en egen databas med artiklar och böcker som du behöver återjkomma till. I RefWorks skapar du också referensförteckningar till dina uppsatser.

Tidpunkt, plats och information om anmälning finns i kurskalendern.

Sökklinik

Behöver du hjälp med att söka information till din uppsats eller avhandling? På den här kortkursen får du tips och råd för att komma igång. Vi utgår från Hanna och repeterar kort olika sökfunktioner och hur du hittar till databaserna inom ditt eget huvudämne. Du får hjälp med att hitta relevanta databaser, välja sökord och att tillämpa sökmetoder.

Tidpunkt, plats och information om anmälning finns i kurskalendern.

EIKON

Eikon är en uppsättning programvaruprodukter som tillhandahålls av Thomson Reuters för att övervaka och analysera finansiell information. Eikon ger tillgång till realtids-marknadsdata, nyheter, grundläggande uppgifter, analys samt verktyg för handel och meddelandetjänster. Kursen ges på engelska av Dianne Claire G. Ocumen och Mikael Lehto från Thomson Reuters.

Tid och plats: Måndag den 18.09 kl. 15.00-16.00 i rum 407

Capital IQ

Kvantitativa forskningsresultat och finansiella analytiska lösningar. Kursen ges på engelska av Anjali Shah från S&P Global Market Intelligence.

Tid och plats: Torsdag den 14.09 kl. 14.00-16.00 i rum 407

Westlaw

Westlaw innehåller juridisk information från hela världen. Kursen ges på engelska av Tom Delsaer från Thomson Reuters.

Tid och plats: Torsdag den 14.09 kl. 14.00-15.00 i bibliotekets mötesrum. Skicka e-post till marianne.dube (at) hanken.fi om du är på väg.