| 14.01.2020

Hanken lanserar två nya MOOC-kurser – i humanitär logistik och hållbar utveckling

Tre personer ser på sina datorer och ser glada ut.
Två nya MOOC-kurser (Massive Open Online Course) lanseras på inlärningsplattformen Future Learn, som har miljoner användare runt om i världen. Kurserna är öppna för alla.

Den första MOOC-kursen ”Introduction to Humanitarian Logistics” lanseras den 20 januari. Det är en 2-veckors kurs där deltagarna lär sig grunderna i humanitär logistik och supply chain management i ett humanitärt sammanhang. Kursen har utvecklats av Institutet för humanitär logistik (HUMLOG) vid Hanken och huvudlärare är Gyöngyi Kovacs, Erkko professor i humanitär logistik och Diego Vega Bernal, biträdande professor i supply chain management.

Den andra MOOC-kursen “Organizing for the Sustainable Development Goals”, lanseras den 17 februari. Detta är en 7-veckors kurs där deltagarna kan lära sig om mål för hållbar utveckling och hur vi kan arbeta för att uppnå dem. Kursen har utvecklats av Center for Corporate Responsibility (CCR) vid Hanken i samarbete med tre PRME champions-skolor från olika delar av världen; Audencia Business School i Frankrike, Instituto Superior de Administração e Economia (ISAE/FGV) i Brasilien, och La Trobe Business School i Australien.

Huvudlärare är Martin Fougère, biträdande professor i företagsledning och organisation, Nikodemus Solitander, Sinituote postdoktoral forskare i logistik och samhällsansvar och koordinator för CCR, samt Maria Sandberg, doktorand vid CCR.

''Hanken har under de senaste tio åren aktivt integrerat hållbarhet och samhällsansvar i forskning, utbildning och partnerskap. Vi har också en stark betoning på spridning av kunskap och på tillgänglighet till utbildning. Båda dessa MOOC-kurser främjar vår samhälleliga påverkan", säger rektor Karen Spens.

Hanken erbjuder nu totalt tre MOOC-kurser, den första kursen 'Principles of Service Management' lanserades i oktober 2018.

I båda de nya kurserna kommer deltagarna att få korta föreläsningar, artiklar, diskussioner och tester. Allt kursmaterial är anpassat för användning på både mobila enheter och datorer.

Kurserna är gratis, men du kan betala för att få ett prestationscertifikat och tillgång till kursmaterialet så länge kursen finns på Future Learn.

Du kan anmäla dig nu, här for MOOC-kursen i för Humanitär logistik och här för MOOC-kursen i Hållbar utveckling.

 

Mer information om HUMLOG MOOC:
Diego Vega Bernal,
Assistant Professor in Supply Chain
diego.vega@hanken.fi

Mer information om SDG MOOC:
Sanchi Maheshwari,
Social Responsibility Coordinator
prme@hanken.fi
+358 50 468 7794

 

Tags