| 02.06.2017

Hanken har fått en ny personalinstruktion

Klart definierade karriärstigar har blivit en viktig konkurrensfaktor i rekryteringen av toppforskare och i strävan att behålla den akademiska personal som redan arbetar vid Hanken. Därför har Hanken nu uppdaterat sin personalinstruktion.

Enligt den nya instruktionen skall Hanken ta i bruk två parallella karriärstigar (så kallade tenure tracks); en forskningsbetonad och en undervisningsbetonad. Tenure Track är ett internationellt etablerat begrepp som innebär att Hanken garanterar avancemang från karriärnivå 2 (forskardoktor/universitetslärare) uppåt om personen uppfyller specifika, på förhand definierade krav. Den högsta karriärnivån inom den forskningsinriktade karriärstigen är professor och inom den undervisningsbetonade är toppnivån äldre universitetslektor.

Hanken har ett klart uttalat mål att vara en ackrediterad, internationell handelshögskola och införandet av Tenure Track-systemet är en viktig del i den strävan, konstaterar prorektor Timo Korkeamäki.

Det sker inga förändringar i de nuvarande positioner och befattningar som Hankens personal har och personalens anställning och behörighet tolkas enligt gamla personalinstruktioner. Rektor ledigförklarar årligen internt ett antal positioner som sedan överförs till att följa den nya personalinstruktionen. Ledigförklarandet baseras på en strategisk bedömning.

Den nya personalinstruktionen innebär att karriärstigarna för forskardoktorer och universitetslärare blir mycket klarare i framtiden, säger personalchef Elina Stadigh.

Den stora förändringen i jämförelse med den gällande personalinstruktionen är alltså att Hanken i första hand alltid rekryterar till klart definierade karriärstigar för forskardoktorer (assistant professor) eller universitetslektorer (lecturer).

Du kan läsa den fullständiga personalinstruktionen här.

 

Related content