| 29.12.2016

Hankeiter deltar i frivilligarbete

Folkhälsans drop-in it-verkstad är ett nytt initiativ som för samman hankeiter med seniorer. Ida Andersén, Nina Lindström och Kenneth Mattson hör till de hankeiter som engagerat sig i verksamheten.

Idén kom från Hankens engelskalärare Maria Gajitos, som själv har gjort mycket frivilligarbete ute i världen. Eftersom dagens teknik är främmande för många äldre människor, finns ett behov av stöd och vägledning bland dem. På Folkhälsans seniorhus erbjuds nu it-hjälp i samarbete med några hankeiter. Det kan gälla allt från hjälp med e-postprogram till bildbehandling och installering av elektroniska apparater. Utöver it-stödet finns det också frivilliga studerande som undervisar de äldre i franska och flera aktiviteter planeras.

-Det här är så lite för oss, men så stort för dem. Det känns bra att hjälpa till, säger Nina Lindström.
Maria Gajitos hoppas att ännu flera studerande ska engagera sig eftersom arbetet är både givande och en fördel att ha på sitt cv.

Samarbetet med Folkhälsan passar bra in bland Hankens satsningar på samhällsansvar. Högskolan har bl.a. undertecknat PRME (Principles for Responsible Management Education), som är det första organiserade initiativet mellan FN och handelshögskolorna i världen för att främja ansvarsfull ekonomutbildning, forskning och tankeledarskap på en global nivå.

Källa: Tidningen Folkhälsan nr.6/2016
Läs hela artikeln på vår Facebook-sida