| 30.11.2018

Varför och hur skapades Hankens första MOOC?

Hur ser Hankens första MOOC ut? Hur är det att ha en kurs med studerande från 126 olika länder? Är det värt att göra en MOOC? Hur ser processen för att skapa en MOOC ut? Vem behövs i teamet? - Det får du veta 17.12

Hanken skapade sin första kurs öppen för hela världen, en MOOC (Massive Open Online Course) baserad på Principles of Service Management, en serie videon av professor emeritus Christian Grönroos. En Mooc är dock inte bara videon, utan behöver skrivna artiklar, test och diskussioner för att stöda inlärningen, och kursen behöver klara lärandemål. 

Kursen har nu över 1100 studerande från 126 olika länder, varav 20% från Storbrittanien och 7 % från Finland. På kursen diskuterar jordbrukaren i Afrika med hotellägaren i Asien i gott samförstånd med magistersstuderande och forskare. Diskussionerna kan bli rätt intressanta med så varierande bakgrund bland de studerande.

Vi presenterar kursen, berättar om för-och nackdelar och om varför Hanken har gör en Mooc, om hur prosessen ser ut då MOOCen skapas och om vem behövs i teamet. Vi har reserverat tid för presentation och diskussion 14-15 men kan stanna kvar om prata mer om det finns intresse att gå djupare in på ämnet.

Välkommen på en Glögg and Pepparkaka kryddat med MOOC, den 17.12 kl. 14 i A405!

Anmäl dig här: https://forma.hanken.fi/lomakkeet/1115/lomake.html

Ta en titt på kursen här: https://www.futurelearn.com/courses/principles-of-service-management

Kurs trailer: