| 12.09.2017

Jane Ginsburg gästföreläser för IPR

Professor Jane C. Ginsburg gästar Hanken 11-12.9 då hon föreläser om internationell upphovsrätt inom ramen för kursen Fundamentals of Intellectual Property I. Kursen hör till specialiseringen i immaterialrätt inom Hankens magistersprogram.

Jane C. Ginsburg är professor i Literary and Artistic Property Law vid Columbia Law School, och fakultetsdirektör på Kernochan Center for Law, Media and the Arts som verkar vid samma högskola. Hon undervisar i rättsvetenskaplig metod, upphovsrätt, internationell upphovsrätt och varumärkesrätt.

-Det är min andra vistelse här på Hanken och jag trivs med att föreläsa här, säger Jane Ginsburg. Det blir två väldigt undervisningsintensiva dagar då vi ska hinna med så mycket som möjligt av grunderna i internationell upphovsrätt.

Jane har skrivit ett flertal böcker, artiklar och inlägg om upphovsrätt och hon är också viceordförande för Association Littéraire et Artistique Internationale (ALAI) och ordförande för ALAI-USA (http://alai.org). Hon är dotter till Ruth Bader Ginsburg, en av ledamöterna i USA:s högsta domstol, som har forskat bland annat vid Lunds universitet.