| 25.05.2020

De första antagningsresultaten publicerade: kandidatantagningens betygsantagning

De första resultaten för betygsantagningen till Hankens kandidatutbildning i Helsingfors och Vasa har publicerats rekordtidigt år 2020.

Hanken publicerar listor över de antagna på webben onsdagen 27.5, samma dag som alla högskolors betygsantagningsresultat senast ska publiceras - då publiceras även mer information om vårens betygsantagning.

Logga in på Min Studieinfo för att kontrollera din situation! Kom också ihåg att det ännu kommer att ske förändringar i resultatet ända tills 3.8, då alla högskolor inte ännu publicerat alla sina antagningsresultat. Detta innebär bl.a. att du som nu har status ”antagen via betygsantagning” till Hanken ännu kan antas till ett ansökningsmål som prioriterat högre om den högskolan inte ännu publicerat sina resultat. Det kan således också innebära att du som nu är på köplats ännu kan stiga till status ”antagen” ifall tillräckligt många av dessa om nu är antagna stiger till ett ansökningsmål som de prioriterat högre än Hanken!

De som inte har blivit antagna till Hanken via betygsantagning ska delta i inträdesprovet vars första delmoment är 2.6.2020.

Du som ännu ska intyga dina språkkunskaper i svenska genom att avlägga Hankens språkprov kommer att få mer information om tidtabellen senast 29.5.2020.

Det nationella antagningssystemet baserar sig på sökandes prioritering av ansökningsmål, således kan denna information ännu ändras. Antagningsinformationen uppdateras i studieinfo.fi-portalen, logga in där.