| 20.06.2023

Utbytesstudenter på Hanken: “Bra urval av kurser, goda möjligheter att nätverka, aktiv studentkår”

En grupp studenter sitter på en trappa i Hanken i Helsingfors
Enligt en enkät som utförts bland utbytesstudenter som vistats på Svenska handelshögskolan (Hanken) under våren 2023 skulle hela 87 % av dem som svarade rekommendera Hanken som utbytesuniversitet.

Utbytesstudenterna var mycket nöjda med introduktionen vid Hanken och det stöd de fick av de olika enheterna genom hela vistelsen. De flesta av dem tyckte att kursutbudet var brett vid Hanken och speciellt populära var kurserna i företagsledning och organisation samt marknadsföring

Studentkåren och Exchange Committee Opens in new window var mycket uppskattade och fick en eloge för att ha organiserat så mycket olika aktiviteter och tagit väl hand om utbytesstudenterna då de anlände till Finland.

– Vi är så otroligt glada och tacksamma för vår aktiva studentkår och Exchange Committee. Utan dem skulle vi inte ha så fantastiska resultat i den här enkäten år efter år, säger Towa Blomqvist, internationell koordinator vid Hanken.

Emilia Jansén, ordförande för Exchange Committee, säger att det alltid är lika roligt att höra att utbytesstudenterna har tyckt om sin tid på Hanken.

– Jag vet att jag talar för alla i kommittén då jag säger att det är minst lika roligt att ordna evenemang för utbytesstudenterna, som det är för dem att delta. Man lär känna människor från olika kulturer och bakgrunder väldigt bra på en kort tid, och de kontakter man knyter är otroligt värdefulla för alla. Tillsammans skapar vi minnen för livet, både på officiella evenemang, resor och spontana träffar, konstaterar Emilia Jansén.

Enkäten har gjorts terminsvis bland de studenter som vistats som utbytesstudenter vid Hanken ända sedan år 2012. På enkäten svarade den här gången 53 av totalt 77 utbytesstudenter (69 %), vilket är en mycket bra svarsprocent.