| 21.05.2021

Podcasten Sustainability Unwrapped utmanar diskussionen kring hållbarhet

Podcasten Sustainability Unwrapped, som lanserades förra hösten, återkommer med många spännande samtal om hur vi kan göra vår värld hållbarare.

Podcastens andra säsong startade med en insiktsfull diskussion kring ojämlikhet och genusfärgade föreställningar inom vården och obetalt arbete, effekterna av Covid-19-pandemin och vad som kan och bör göras framöver för att vårdekonomin ska kunna gå framåt.

Podcastserien kommer att fortsätta belysa många av hållbarhetsutmaningarna och ge ett forum åt de röster som ofta inte kommer till tals i debatten. Den här veckan kommer Petra Laiti, Hanken-alumn och samisk aktivist, att diskutera hur kolonialism och olika former av naturresursutvinning äventyrar den samiska kulturen och dess relation till marken och vattnet.

– Handelshögskolor är ofta ökända för att vara konventionella, och vi vill utmana denna uppfattning och samtidigt stimulera förändringar i samhället runt oss med dessa inspirerande samtal”, säger Sanchi Maheshwari, koordinator för socialt ansvar på Hanken.

Även om podcastseriens syfte är att skapa en plattform där Hankens forskare kan delta i kritiska diskussioner kring hållbarhetsämnen med experter både från den akademiska världen och utanför, kommer det också att finnas avsnitt som gjorts av hankeiter.

– Att erbjuda studenter möjligheten att delta i podcasten ett utmärkt sätt att hitta nya idéer och perspektiv till hållbarhetsdiskussionen, tillägger Sanchi Maheshwari.

Du kan lyssna på Podcasten via dess webbplats eller alla större strömningsplattformar som Spotify, Google Podcasts och Apple Podcasts. Om du vill prenumera på podcasten via e-post ska du klicka här!

Lyssna på den här podcasten om du vill göra denna planet mer hållbar och ansvarsfull, ett avsnitt i taget!

För mer information, kontakta (på engelska):

Sanchi Maheshwari
Koordinator för socialt ansvar
E-post: sanchi.maheshwari@hanken.fi
+358 50 468 7794