| 11.06.2019

Konst och kreativitet på Hanken under jubileumsåret

Nyaste numret av Hankentidningen är här, med nytt utseende! Läs om hur man tacklar mobbning på arbetsplatsen, och hur konst och kreativitet hänger ihop med ekonomutbildning och ledarskap.

I år firar Hanken 110 år med kreativitet som jubileumstema,  och konstverk från samlingen Nordic Contemporary Art Collection, NoCo, pryder väggarna i Hankens huvudbyggnad i Helsingfors. Hankens rektor Karen Spens hoppas att konstverken väcker frågor och diskussioner bland både studenterna och personalen.
– Den traditionella bilden av en handelshögskola är också bra att fundera på. Vad är vår roll i samhället? Vi kan vara en plats där man tänker lite annorlunda, säger Spens.
Läs också om hur mobbning på arbetsplatsen tär på både hälsa och arbetseffektivitet, och hur man kan motarbeta mobbning enligt Hankenprofessorn Denise Salin, som forskar i området.
– Det effektivaste är det preventiva arbetet. Det är lite som att gå till tandläkaren: om vi har obehag för det skjuter vi gärna upp det, och vad händer då? Det blir värre och värre och det kräver större åtgärder. Så är det också med mobbningen – vi borde inte tveka, utan genast när vi märker att något är fel så borde vi gå till tandläkaren, för då är de åtgärder som behövs betydligt mindre, säger Salin.
Nyaste numret av Hankentidningen är hos läsarna 12.6! Du kan också läsa tidningen här

Hankentidningen nummer 2/2019.jpg