| 13.03.2017

Hankenstuderande Emil Rantatulkkila årets Anders Wall-stipendiat

Årets Anders Wall-stipendium tilldelades hankeiten Emil Rantatulkkila. Stipendiet delades ut på Musikaliska Akademien i Stockholm på Anders Walls födelsedag den 10 mars 2017.

Emil har inte bara uppvisat fina studieprestationer, utan har också skapat en kanal på sociala medier, Pongfinity, som redan väckt stort intresse med enorm affärspotential globalt. Via Pongfinity laddar han upp bordtennisrelaterade videor på Instagram, Facebook och YouTube tillsammans med ett par kompisar.

Emil Rantatulkkila och Anders Wall.jpg

För tillfället är Emil utbytesstuderande i Singapore för att få en djupare inblick i den asiatiska kulturen och affärsverksamheten. Han studerar mandarin för att kunna öka Pongfinitys synlighet i Kina, där bordtennis är en nationalsport. Hans mål är att hjälpa europeiska och asiatiska företag att ta sig in på nya marknader med hjälp av kreativa marknadsföringsvideor som kombinerar produktplacering och bordtennishumor.– Jag vill gärna vidareutveckla mina entreprenöriella aktiviteter i Pongfinity. Stipendiet ger mig möjlighet att uppgradera min kamerautrustning och att göra samarbetsprojekt med andra stora kanaler på sociala medier runt om världen, säger Emil.Anders Wall-stipendiet är det största som delas ut vid Hanken och uppgår till 125 000 SEK (ca 13 700 €) Anders Walls Stiftelser delar ut drygt 2 miljoner svenska kronor i stipendier och utbildningsbidrag till entreprenörsinriktade ungdomar inom forskning, företagande, internationella studier och kultur. Anders Walls Stiftelser sammanför en stor grupp unga entreprenörsinriktade personer till ett nätverk, Wallumni, vars medlemmar träffas regelbundet.Foto: Kristian Löveborg
Mera information:
Emil Rantatulkkila
e-post: emil.rantatulkkila@gmail.com