| 10.06.2020

Hankenstudenter premieras för goda studieprestationer

Under majmånad har Hanken premierat studenter för utmärkta kandidat- och magisteravhandlingar samt för goda studieframgångar.

Hanken delar årligen ut hedersutnämningar för läsårets bästa kandidat- och magisteravhandlingar, samt den prestigefyllda Rector’s list hedersutnämningen som tilldelas Hankens bäst presterande magisterstudenter.

Kandidat- och magisteravhandlingarna utses baserat på vitsordet för avhandlingen och tilldelas de nio bästa kandidat- och magisteravhandlingarna. Rector’s list utnämningen delas årligen ut enligt fastställda kriterier på studieframgång till de tio bäst presterande studenterna på Hanken. I kriterierna för studieframgång ingår antalet närvaroterminer, antalet studiepoäng samt medeltal för samtliga kurser.

Årligen uppmärksammas även de bäst presterande studenterna som åker på utbyte med hedersutnämningar för utbytesstudier. Under höstterminen premierades 16 studenter och under vårterminen premierades 17 studenter. Hedersutnämningen är baserad på studietakt i kombination med studieframgång.

Listan på samtliga mottagare finns här! Opens in new window