| 03.03.2023

Hankens EQUIS-ackreditering förnyad

Svenska handelshögskolan (Hanken) har fått fortsatt förtroende för sin verksamhet då den internationella EQUIS-ackrediteringen förnyas för fem år.

Kvalitetsstämpeln gäller till år 2027 och Hanken bibehåller därmed sin plats bland cirka en procent av världens handelshögskolor som har de tre mest prestigefyllda internationella ackrediteringarna. I tillägg till EQUIS är Hanken ackrediterad av AACSB och högskolans Executive MBA-program är ackrediterat av AMBA

– Detta är ett bevis på vårt engagemang för att erbjuda bästa möjliga ekonomiutbildning på Hanken, säger rektor Ingmar Björkman.

– Ackrediteringarna driver oss mot ständiga förbättringar och att klara utvärderingsprocessen visar att vi uppfyller krävande internationella kvalitetskriterier. Ett stort tack till vår akademiska och administrativa personal, våra studenter och samarbetspartner för deras arbete att göra Hanken till en ännu bättre handelshögskola.

Hanken har varit EQUIS-ackrediterad oavbrutet sedan år 2000 och är en av de två handelshögskolor i Finland som fått denna ackreditering. EQUIS-ackrediteringen tilldelas av organisationen EFMD (European Foundation for Management Development) som har ackrediterat handelshögskolor världen över sedan slutet av 1990-talet. Ackrediteringen är tidsbunden, vilket garanterar en fortlöpande kvalitetsutveckling. 

Läs mer:
Ackrediteringar och rankningar