| 08.03.2019

Hankenforskaren Kun Huang fick pris av Europaparlamentet

Kun Huang mottog European International Women Leadership Award 2019-priset i Europaparlamentet i samband med internationella kvinnodagen i Bryssel.

Priset delas ut av Europaparlamentet för att uppmärksamma framstående kvinnor under internationella kvinnodagen. Kun Huangs forskningsområde är kvantitativ finansiell ekonomi, och enligt prismotiveringen får hon priset för sina framgångar i en mansdominerad bransch.

”Finans- och bankvärlden är en av de sista bastionerna som nästan uteslutande domineras av män. Kun Huang har trots det nått framgångar i området, med specialisering i finansiell modellering för finansiell riskhantering, och genom sin doktorsavhandling Implied Volatility and Option Pricing Models öppnade hon för ett nytt sätt att minska riskerna för en ny börskrasch som den i oktober 1987. Huang tilldelas priset för att hedra alla de kvinnor som har mod att stiga in i finansvärlden, och gör det med framgång”, lyder motiveringen.

- Jag är tacksam över att Europaparlamentet ordnar ett sådant här forum för att uppmärksamma internationella kvinnodagen. Det är en stor ära att få vara en del av en grupp med så framstående kvinnor, säger Huang.

Huang var en av åtta kvinnor som tilldelades priset European International Women Leadership Award 2019 i Bryssel den 7 mars.

Kun Huang disputerade vid Hanken den 8 februari 2019 med avhandlingen Implied Volatility and Option Pricing Models. 

Kun Huang fick EU parlamentets pris
Kun Huang fick EU parlamentets pris