Hanken medlem i QTEM nätverket

Hanken medlem i QTEM nätverket

Hanken och HEC Montreal har blivit invalda i det ansedda QTEM nätverket. QTEM strävar efter att utveckla den analytiska och kvantitativa förmågan hos toppstuderande vid sina utvalda akademiska partnerinstitutioner.

Från och med hösten 2015 är Hanken medlem av det ansedda QTEM nätverket som lanserades år 2012. QTEM står för Quantitative Techniques for Economics and Management och är ett internationellt nätverk som sammanför toppstuderande, akademiska partners och internationella bolag.

Fokus för QTEM ligger vid att utveckla den analytiska och kvantitativa förmågan hos medlemsuniversitetens toppstuderande och att erbjuda dem studier på magisternivå.

Hanken och BI Norwegian Business School är de enda nordiska medlemsuniversiteten i nätverket som för tillfället har 13 akademiska partneruniversitet från Amerika, Asien, Australien och Europa. Målet är att expandera till ca 30 partneruniversitetet med jämn representation från alla kontinenter. QTEM strävar också efter att engagera mer än 100 företagspartners under de kommande åren.

Alla akademiska QTEM partners är antingen EQUIS eller AACSB ackrediterade universitet och/eller har en bra placering på en ranking som t.ex. den Financial Times gör. QTEM värderar även att universitetet i fråga erbjuder undervisning av hög kvalitet på engelska samt har högstående kvantitativt kunnande. Dessutom skall universitetet erbjuda utbildning i såväl företagsekonomi som nationalekonomi.

Mer information: http://www.qtem.org

Kontaktpersoner: Eva Liljeblom och Maj-Britt Hedvall