| 11.03.2022

Hanken främjar mångfald i utbildningen

Den ideella föreningen Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) har publicerat ett ställningstagande som formulerar organisationens definition av mångfald, rättvisa, inkludering och tillhörighet inom handelsutbildningar.

Enligt föreningens ställningstagande kan mångfald i näringslivet uppnås när handelshögskolorna själva omfattar mångfald inom sitt eget samfund. 

Hanken, som sedan 2015 är ackrediterad medlem i AACSB, stöder ställningstagandet. Enligt David B. Grant, professor i logistik och samhällsansvar, är Hankens övergripande engagemang för mångfald, rättvisa, inkludering och tillhörighet en del av universitetets DNA.

- Det går ihop med vårt engagemang för företags- och samhällsansvar, vår implementering av FN:s principer för ansvarsfulla ekonomutbildningar och vår strategi för 2030, konstaterar professor Grant som också är prorektor för forskning och samhällelig växelverkan på Hanken.

Hankens strategi betonar nolltolerans mot trakasserier av alla slag. Detta gäller både det förebyggande arbetet då Hanken aktivt arbetar för att inte ojämlikhet och utanförskap ska kunna uppstå, samt att ingripa vid eventuella trakasserier.

Ett verktyg för ingripande är Hankens nya uppförandekod. Syftet med koden är att skapa gemensamma och rättvisa regler som hjälper till att bygga en ännu bättre och ansvarsfullare företagskultur.

- Uppförandekoden kodifierar helt enkelt det vi gör. Om ett problem uppstår hittar vi förhoppningsvis riktlinjer här för hur vi ska hantera det.

David B. Grant uppmuntrar alla att läsa AACSB:s ställningstagande och Hankens uppförandekod.

- Vi har ständigt ny personal och nya studenter i huset. Det är viktigt att de känner sig välkomna och att de har tillgång till vägledning och ramar kring våra värderingar och vad vi står för.

Hankens uppförandekod  Opens in new window

Hanken för jämställdhet och mångfald Opens in new window

PRME - Principles for Responsible Management Education Opens in new window