| 16.07.2019

Hanken debatterar forskningens roll i beslutsfattandet på SuomiAreena

Hanken deltar i SuomiAreena i Björneborg med en paneldebatt om den vetenskapliga forskningens betydelse för beslutsfattandet i samhället. Diskussionen går av stapeln 18.7.2019 kl.10 och streamas också på webben.

.Facebook banner om evenemanget "Faktaa vai fiktiota?"Digitaliseringen har gjort vetenskaplig forskning lättare åtkomlig, men i takt med att informationsflödet ökar, har falska nyheter och självutnämnda experter också blivit vanligare.Den finskspråkiga diskussionen Faktaa vai fiktiota? Tieteellisen tiedon hyödyntäminen yhteiskunnassa inleds med att Hanken utmanar framstående politiker och beslutsfattare inom företags- och universitetsvärlden till en frågesport där Baba Lybeck fungerar som domare. Hon modererar också den efterföljande diskussionen om samhällsforskningens betydelse i beslutsfattandet och hur vi kan främja ett ansvarsfullt utnyttjande av vetenskaplig forskning.På scenen:
● Krista Kiuru, familje- och omsorgsminister, SDP
● Sanni Lehtinen, ordförande, Finlands Studentkårers Förbund
● Riitta Maijala, överdirektör, Finlands Akademi
● Tuomas Salusjärvi, direktör, Valio
● Jaakko Aspara, prorektor, Hanken Svenska handelshögskolan
● Karen Spens, rektor, Hanken Svenska handelshögskolanDu kan följa med diskussionen på webben via MTV:s streamingservice.