| 31.03.2017

Hanken åter femte bäst i världen på forskning och publikationssamarbete

Hanken har förnyat sin position som femte bäst i världen på forskning och publikationssamarbete i den globala U-Multirank universitetsrankingen.
umultirank.png

 

Enligt resultaten överträffar Hanken över 1 500 universitet i både USA och Europa.

- Vår fortsatta framgång i denna ranking bevisar att Hankens forskning verkligen håller en hög internationell nivå, säger Hankens rektor Karen Spens.

Hanken rankas speciellt högt inom citationsfrekvens, toppciterade publikationer samt inom internationella sampublikationer.

- Bland de tio bästa på listan, enligt toppciterade publikationer, finns endast tre andra europeiska universitet. Vi ser detta som ett resultat av vårt målmedvetna arbete för att uppmuntra våra forskare att publicera i internationella topp-tidskrifter och att samarbeta internationellt, säger Timo Korkeamäki, prorektor med ansvar för forskning.

U-Multirank jämför 1500 universitet inom ett flertal kategorier som gäller bland annat forskning, undervisning och internationalisering. Hanken klarar sig utmärkt i variabler som internationell studentmobilitet, post doc forskarpositioner, andel internationell personal, andel privat finansiering och utexamineringsgrad.

Den fjärde årliga upplagan av U-Multirank jämför 1 500 universitet från nästan 100 länder. Rankingen innefattar 10 resultatlistor som listar de 25 bästa universiteten enligt olika U-Multirank indikatorer.

U-Multirank är den första globala rankingen som erbjuder en heltäckande bild över diversiteten i universitetens resultat. U-Multirank är utvecklad och implementeras av ett självständigt konsortium av institutioner för högre utbildning i Europa och stöds av den europeiska kommissionen

Läs mer om rankingen: www.umultirank.org

Tilläggsinformation ges av:

Timo Korkeamäki, prorektor med ansvar för forskning
timo.korkeamäki@hanken.fi
+358 40 3521 308