| 11.03.2015

Fredrik Teir årets Anders Wall-stipendiat

Årets Anders Wall-stipendium tilldelades ekonomistuderande och mångsysslaren Fredrik Teir.

Årets Anders Wall-stipendium tilldelades ekonomistuderande och mångsysslaren Fredrik Teir som arbetat på flera starka start-ups, importerat te från Kina, grundat och sålt en nätbutik samt bott i New York, Guatemala, London och Helsingfors. Under de senaste fyra åren har han även fokuserat på att bygga Greenstep Oy, där han jobbar med bl.a. marknadsföring och affärsutveckling, till världens bästa företagspartner i ekonomiförvaltning och finansieringsrådgivning.

Grattis Fredrik Teir – hur känns det att få det största stipendiet som delas ut till en Hanken-studerande?
- Helt otroligt! Stipendiet ger stor glädje och jag hoppas att min historia även inspirerar andra att försöka sig på egen företagsverksamhet.

Teir tog emot stipendiet på 125 000 SEK (ca 14 800 euro) den 10 mars under den årliga utdelningen på Musikaliska i Stockholm, i samband med Anders Walls födelsedag. Under stipendieutdelningen gavs stipendiaterna möjligheten att presentera sig och sina framtidsplaner.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
- Vi har just lanserat Receiptcamera-tjänsten (en reseräkningsapplikation), så nu är jag fokuserad på att få den att växa. Under första månaden fick vi redan 500 kunder och då har vi just bara kommit igång. Jag tror hårt på att vi kommer att lyckas med att mångdubbla antalet betalande användare under det första året.
 
Hur har du tänkt använda stipendiet?
 - Stipendiet kommer jag att använda till att utveckla mig själv. Jag ser mycket potential i att skapa moderna, automatiserade ekonomistyrningssystem och -processer.  För att kunna göra det måste jag förstå och kunna utnyttja moderna teknologier, samt se till att bolaget växer så att kassaflödet finansierar vidareutvecklingen. Mina studier på Hanken har hittills varit till stor nytta, och nu känns det som om jag till följande borde fördjupa mina kunskaper i IT och att leda tillväxtföretag, avslutar Teir.

 

anders-wall-fredrik-teir-webb.jpg
Fredrik Teir och Anders Wall.
Foto: Kristoffer Marchi