| 12.10.2023

Diego Vega pristagare i humanitär logistik

Hankens biträdande professor och direktören för HUMLOG-institutet Diego Vega har prisbelönats av organisationen American Logistics Aid Network (ALAN). ALAN uppmärksammar personer som varit involverade i katastrofhjälpsinsatser inom branschen för humanitär logistik och försörjningskedjor.

ALAN:s priser hedrar individer och organisationer som har visat ett långvarigt engagemang för att hjälpa andra när de behöver det som mest och som inger hopp före, under och efter katastrofer.

Diego Vega fick ALAN:s Research and Academic Achievement Award för sin mångåriga forskning och sitt tankeledarskap kring hur olika leverantörer av logistiktjänster kan bidra till att skapa effektivare och mer ändamålsenliga humanitära leveranskedjor. Vega har också skapat den första online-kursen inom humanitär logistik, Introduction to Humanitarian Logistics, som finns tillgänglig på plattformen FutureLearn.

- Det är mycket hedrande att få ett sådant här erkännande, särskilt då det kommer från USA gällande arbete som till största delen utförts med organisationer i Europa. Detta visar hur stor inverkan vår forskning kan ha över hela världen och hur HUMLOG-institutets arbete är relevant för både akademiker och utövare. Jag är tacksam mot dem som bidragit till detta och hoppas kunna fortsätta att stöda humanitära organisationers arbete för dem som behöver det mest, säger Diego Vega.