| 27.09.2017

Business Lead-praktikanter på Hanken

Qingbo Xu från Kina och Shekhar Acharya från Nepal arbetar på Hanken under en två månader lång praktikperiod som avslutning på intergrationsprogrammet Business Lead.

Qingbo har doktorerat i gender vid Helsingfors universitet och jobbar nu på biblioteket med bl.a. Haris, kundservice och bibliotekets samlingar och undervisning.

-Business Lead programmet är så välorganiserat och allt har fungerat bra, säger Qingbo. Jag har funnit mig väl till rätta på biblioteket, som jag valde utgående från mina tidigare studier, fortsätter hon.

Shekhar har avlagt en magisterexamen vid Vasa universitet och har, liksom Qingbo, redan länge bott i Finland. Han arbetar bl.a. med ett utvecklingsförslag för Hankens internationella studentrekrytering och integrationsfrågor för internationella studenter.

-Jag är nöjd med både kursen och praktiken vid Hanken. Eftersom jag redan studerat i Finland känner jag mig som hemma här och trivs bra, säger Shekhar.

Integrationsprogrammet Business Lead genomfördes första gången i februari 2016 och levereras av Hanken & SSE Executive Education i samarbete med olika partnerföretag. Deltagarna är alla utbildade flyktingar eller immigranter från icke-EU länder. Business Lead är ett av de mest framgångsrika integrationsprogrammen i Europa. Pilotprogrammet år 2016 gav ett gott resultat då 40% av deltagarna hittade jobb eller började studera direkt efteråt.

Shekhar and Qingbo.jpg