| 14.12.2022

Alumnerna stolta över sin koppling till Hanken

Studenter i läsesal läser böcker och studerar
I den färska alumnundersökningen uppgav så gott som alla alumner att de har en positiv inställning gentemot sin alma mater och att de är stolta att associeras med Hanken. ”Det här är strålande betyg för vår verksamhet och vi är väldigt tacksamma att alumnerna känner av att vi bryr oss om dem”, säger Camilla Wardi, chef för näringslivsrelationer och samverkan.

Många alumner vill gärna ta del av Hankens verksamhet på olika sätt. Av dem som svarade var hela 72% intresserade av trenden med livslångt lärande och vill ta kurser vid Hanken. Högskolan har nyligen utökat sitt utbud med MOOC:ar (Massive Open Online Course) Opens in new window , som är globalt tillgängliga kurser öppna för alla. Hankens kursutbud innefattar sex MOOC:ar i till exempel tjänsteforskning, logistik och hållbar utveckling. Dessutom finns det även studiehelheter som är öppna Opens in new window även för andra än examensstuderande.

Karriärtjänster för utexaminerade

Enligt undersökningen väcker Hankens karriärtjänster också ett starkt intresse bland alumnerna. Många skulle önska karriärcoachning (42%), men det finns också ett behov av konkreta råd och nätverk då man till exempel vill starta ett företag (43%).  

- Ända upp till fem år efter att man utexaminerats kan man delta i Hankens mentorskapsprogram Opens in new window som adept, påpekar Camilla Wardi. Och för dem som funderar på att starta eget och önskar vägledning och bollplank, har vi både Hanken Venture Studio Opens in new window och Hanken Business Lab Opens in new window som välkomnar alla hankeiter, tillägger hon.

Hankens alumnevenemang Opens in new window är också en ypperlig plattform för utexaminerade att samverka med andra alumner och knyta kontakter och utöka sitt nätverk. 

Alumnundersökningen genomförs vart tredje år

Alumnundersökningen genomförs vart tredje år för att analysera alumnernas upplevelser av Hanken och alumnverksamhetens olika verksamhetsområden. Alumnerna visade ett stort engagemang och ett rekordantal på 749 alumner besvarade enkäten.

Respondenterna var representativa för alumnpopulationen både vad gäller åldersstruktur och kön. Spridningen på svaren var väldigt låg, så det råder en stor samstämmighet bland alumnerna i dessa frågor.

- Vi är väldigt tacksamma för de rekordmånga svaren vi fick in och den värdefulla feedback som alumnerna bidrog med. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla alumnverksamheten och siktar på att fortsätta erbjuda relevanta evenemang och tjänster, säger Mira Aarnivuo, alumnplanerare på Hanken.

Kontakta gärna Mira (mira.aarnivuo@hanken.fi) om du har frågor om alumnundersökningen.

hanken.fi/alumni

Kommande evenemang:

Alumnträffen 29.3.2022 Opens in new window

Hankendagen 11.5.2023 Opens in new window

 

Text: Marlene Günsberg