| 01.07.2014

Yhteinen logistiikan opintopolku Hankenin ja Arcadan välille

Svenska handelshögskolanin rehtori Eva Liljeblom ja ammattikorkeakoulu Arcadan rehtori Henrik Wolff ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyöstä logistiikan ainealueella.

Luodakseen joustavan opintopolun aineessa, Hanken ja Arcada ovat sopineet työnjaosta jonka puitteissa Arcada vastaa kandidaattitason opetuksesta ja Hanken kandidaatti- ja maisteritason opetuksesta, pääpaino jälkimmäisessä.

- Me näemme tämän osana yliopistojen rakenteellista kehitystä joka parhaillaan on meneillään koko Suomen korkeakoulusektorilla. Sopimuksella haluamme näyttää, että joustavien ratkaisujen kautta yliopistot ja ammattikorkeakoulut voivat tehdä yhteistyötä duaalimallia hylkäämättä, sanoo Hankenin rehtori Eva Liljeblom.

Henrik Wolff, Arcadan rehtori, näkee yhteistyössä monta mahdollisuutta ja toteaa, että korkeakoulusektorin monimuotoisuus on tulevaisuudessa yhä moniulotteisempi, duaalimallista riippumatta.

- Yhteistyömallimme tarjoaa opiskelijoille joustavan opintopolun jatko-opinnoille sekä selkeyttää työnjakoa korkeakoulujen välillä. Arcada voi jatkossa keskittyä omaan masterkoulutukseemme muilla aloilla, toteaa Wolff.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa, että Arcadasta valmistuvat tradenomit, joilla on logistiikka pääaineenaan, voivat suorittaa 2-vuotisen maisteritutkinnon Hankenilla ilman nk. siltaopintoja tai täydentäviä opintoja. Arcadan tradenomit valitaan yleistä hakumenettelyä noudattaen. Sekä Hanken että Arcada sitoutuvat laatimaan opinnot niin, että ne mahdollistavat joustavan siirtymisen.

- Hankenin kandidaattiopiskelijat voivat myös jatkossa suorittaa tarpeeksi kursseja voidakseen valita logistiikan pääaineekseen maisteriopinnoissaan. Lisäksi Hankenin opiskelijat voivat veloituksetta suorittaa logistiikan kursseja myös Arcadalla, mikä mahdollistaa yhä laajemman aihealueen osaamisen, kertoo Hankenin vararehtori Karen Spens, joka on myös ainevastaava logistiikan ja yhteiskuntavastuun aineessa.

Yhteistyö alkaa syksyllä 2014. Ehdotuksen mukaisesti vuonna 2015 suurin määrä logistiikan maisteriopintoihin valittavia tradenomeja on 15.

Lisätietoja:

Vararehtori Karen Spens
karen.spens@hanken.fi
+358 (0)40 3521428

Rehtori Eva Liljeblom
eva.liljeblom@hanken.fi
+358 (0)40 3521291

Rehtori Henrik Wolff
henrik.wolff@arcada.fi
+358 207 699 600, +358 50 64 936