| 21.03.2019

Waselius & Wist ny Hanken Partner

Hanken har fått ett nytt partnerföretag i advokatbyrån Waselius & Wist. I samarbete med Hanken Business Lab vill Waselius & Wist göra det lättare för uppstartsföretag att komma i kontakt med juridiska tjänster redan i början av entreprenörskapet.

Tröskeln för att kontakta en advokatbyrå kan vara hög för uppstartsbolag, och det vill Waselius & Wist råda bot på, berättar Fredrik Lassenius, Christoffer Waselius, Jonna Bäckström-Suikki och Kim Ekqvist vid advokatbyrån.

– Ofta har uppstartsföretag andra businessproblem och tekniska problem som man måste lösa, och då kanske man struntar lite i den juridiska sidan. Detta kan stå sig dyrt och bli besvärligt i ett senare skede, så då är det bra att få juridisk rådgivning från början, säger Fredrik Lassenius som är partner vid firman.

Advokatbyrån Waselius & Wist är grundad 1997. Firman är specialiserad på affärsjuridik, och jobbar bland annat med företagsköp och tvister, arbetsrätt och skatter. Waselius & Wist har främst etablerade industrikunder, och vill nu få en insyn i uppstartsvärlden och samarbeta med unga entreprenörer.

– Samtidigt kan vi också dela med oss av vår erfarenhet av vad utländska köpare eller finansiärer vill se i de här bolagen, och ge den informationen till bolagen i Business Lab, säger Lassenius.

Samarbetet med Hanken Business Lab kommer bland annat att innefatta seminarier med innehåll som entreprenörerna upplever att de behöver veta mer om. Waselius & Wist erbjuder också företagarna möjlighet att själva kontakta advokatbyrån. Waselius, Lassenius och Ekqvist besökte Hanken redan i höstas för ett seminarium med utvalda deltagare från Business Lab, och ser fram emot att fortsätta samarbetet.

– Det var häftigt att se energinivån som fanns bland entreprenörerna – idéerna flög från höger och vänster, och man såg den där viljan att hitta den rätta idén och bygga upp sitt eget bolag. De var motiverade och inspirerade, säger Ekqvist.

   

Waselius & Wist är ny Hanken Partner.

Administrativ direktör Jonna Bäckström-Suikki, advokat Kim Ekqvist, advokat Fredrik Lassenius och advokat Christoffer Waselius vid Waselius & Wist ser fram emot att samarbeta med unga entreprenörer.

Den här artikeln ingår i Hankentidningen nr 1/2019. Du kan läsa hela tidningen här. Mer information om partnerprogrammet finns under Hankens partnerprogram.

 

data-embed-button="assets"
data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail"
data-entity-embed-display-settings="{"image_style":"crop_thumbnail","image_link":""}"
data-entity-type="media"
data-align=""
data-entity-uuid="a608744f-3991-4bbd-af8e-9fa80e5b19e1"
>