| 11.09.2019

Sharon Sandeen gästande Fulbright-forskare på Hanken

Professor Sharon Sandeen forskar under hösten 2019 på Hanken inom ramen för Hankens samarbetsavtal med Fulbright Finland-stiftelsen.

Professor Sandeen är direktör för Intellectual Property Institute och Robin Kaplan-professor i immaterialrätt vid Mitchell

Hamline School of Law i St Paul, Minnesota. Hon har ett särskilt band till Finland eftersom hennes förfäder härstammar från Rovaniemi, Isojoki och Himanka.

Sandeen fokuserar på immaterialrätt och informationsrätt och hur de relaterar till lagen om affärshemligheter. På Hanken kommer hon att fortsätta sin forskning kring implementeringen av EU:s direktiv om affärshemligheter och utföra en studie om informationsstyrning i amerikanska och finländska företag.

– Jag är väldigt ivrig att få jobba med Nari Lee och andra på IPR University Center i Finland för att utreda hur det nya direktivet om affärshemligheter och GDPR kan påverka informationsstyrningspraxisen inom EU, säger Sharon Sandeen.

Professor Sandeen kommer att hålla ett seminarium öppet för allmänheten om sin forskning 30.10.2019.

Avtalet mellan Hanken och Fulbright Finland-stiftelsen gör det möjligt för väletablerade amerikanska forskare att tillbringa en period vid Hanken. Under sin vistelse skall forskaren undervisa eller forska vid Hanken samt bidra till att sprida Hankens forskning och kunskap till både näringsliv och samhälle.

Fulbright Finland-stiftelsen är en sakkunnigorganisation för akademiskt utbyte mellan Finland och Nordamerika, vars centrala mål är att stödja internationaliseringen av högskolor och forskning i Finland.

Den 30 oktober 2019 är det Frukostseminarium med Fulbright professor Sharon Sandeen i Auditorium Maxen. Läs mer här.