| 16.05.2019

Rekordantal organisationer deltog i CSR- och humanitär logistikkurs

Projektkursen i CSR och humanitär logistik ger studenter praktisk erfarenhet av verkliga företagsansvars- (CSR) och humanitära logistikfrågor genom nära samarbete med organisationer.

Kursen hölls för sjunde gången under våren 2019 med ett rekordantal organisationer (14 st.) som deltog. Bland organisationerna fanns bland annat Danske Bank, Demos Helsinki, Fazer, Outotec, UNICEF och Finsk-Ryska handelskammaren. Projekten gav studenterna en inblick i hur man ska handskas med komplexiteten av CSR och humanitära logistikfrågor.

De studenter som deltagit genom åren har alltid uppskattat möjligheten till praktiskt lärande.

-Under de tre månader som projektet varade hade vår grupp möjlighet att verkligen att gå på djupet med projektet och tillämpa vår teoretiska kunskap i praktiken genom att arbeta intensivt med organisationen. Jag tycker att den bästa delen av kursen var att jobba med ett riktigt  företag och ett konkret problem, samt att träffa intressenter som jag inte hade mött annars, säger Meri Hyrske-Fischer, som arbetade i Demos Helsinkis projekt.

För de organisationer som samarbetar med Hanken i kursen har det varit värdefullt att få ett akademiskt perspektiv och dessutom ha en innovativ, kreativ och ny vinkling på ämnet genom studenterna.

-Projektet fyllde ett kunskapsglapp hos oss och gav något konkret som kunde användas praktiskt. Studenternas slutsatser är ett bra bidrag till våra interna diskussioner och arbete inom riskhanteringsteamet, summerar Samu Slotte på Danske Bank, en av organisationens mentorer.

För Hanken har kursen tillfört en viktig dimension till arbetet kring samhällsansvar.

-Kursen är en utmärkt plattform för Hanken att uföra sin tredje uppgift genom att låta studenter bidra till att lösa verkliga hållbarhetsproblem samtidigt som man bibehåller en stark akademisk inramning, säger Nikodemus Solitander, en av kursinstruktörerna.

Läs mer om kursen och årets projekt här. 

Mer information:
 
Sanchi Maheshwari
prme@hanken.fi
+358 50 468 7794 

 

 

csr.jpg