| 07.02.2020

Professor Karen Spens fortsätter som Hankens rektor

Karen Spens i Hankens korridor.
Svenska handelshögskolans styrelse har den 7 februari 2020 omvalt professor Karen Spens till högskolans rektor för en treårsperiod som sträcker sig till sommaren 2023.

– Under Karen Spens engagerande ledarskap har Hanken fortsatt att utvecklas som internationellt inriktad, forskningsintensiv högskola med en stark förankring i vårt samhälle. Det är därför glädjande att hon är villig att fortsätta som rektor för Hanken i ytterligare tre år, säger Hankens styrelseordförande Jannica Fagerholm.

Karen Spens har doktorerat inom området hälsovårdslogistik år 2001 och har sedan 2007 varit professor i ämnet logistik och samhällsansvar. Spens är en av grundarna av kompetenscentret HUMLOG (The Humanitarian Logistics and Supply Chain Research Institute) och den första vetenskapliga tidskriften inom humanitär logistik.

– Det är en stor ära för mig att få fortsätta med de viktiga uppgifterna och jag är mycket glad över det visade förtroendet för mitt arbete under de senaste fem åren. Gott samarbete, internt och externt, är nyckeln till fortsatt framgång”, säger återvalda rektor Karen Spens.

Svenska handelshögskolan, som grundades 1909, är den äldsta handelshögskolan i Finland, med verksamhet i Helsingfors och Vasa. Enheten i Vasa grundades 1980 och firar därmed 40 år detta år.