| 10.11.2014

Professor Eero Vaara till EIASM:s styrelse

Professor Eero Vaara har utsetts till medlem i EIASM:s styrelse. Styrelsen består av professorer i företagsekonomi från europeiska universitet och handelshögskolor. Tidigare var Hanken Svenska handelshögskolans rektor emerita Marianne Stenius ordförande för styrelsen, en post som nu innehas av professor Chris Chapman från handelshögskolan i Köpenhamn.

EIASM Opens in new window (European Institute for Advanced Studies in Management) är ett europeiskt nätverk för forskning och forskarutbildning i företagsekonomi som har verkat i över 40 år. Hanken är en av de grundande medlemmarna. EIASM arrangerar konferenser och workshops samt forskarkurser inom ramen för EDEN-programmet. Därtill administrerar EIASM åtta europeiska företagsekonomiska vetenskapssamfund såsom European Accounting Association, European Finance Association, European Marketing Academy och European Academy of Management.

- EIASM spelar en viktig roll i Europa och även i världen. Det gäller både mer konkreta saker såsom workshoppar, utvecklingsprogram och forskningsfinansiering och mer långsiktigt skapande av nätverk och institutioner. Marianne har gjort ett jättefint jobb som ordförande, och vi borde alla vara tacksamma för hennes kontribution. På Hanken kan vi dra direkt nytta av EIASM:s verksamhet och också - genom att aktivt delta - påverka hur våra europeiska institutioner kommer att se ut, säger Eero Vaara.