| 01.06.2023

Mia Bengts ny ombudsman för Stiftelsen Svenska handelshögskolan

Styrelsen för Stiftelsen Svenska handelshögskolan har utsett Mia Bengts till ombudsman för Stiftelsen från den 1.8.2023. Mia Bengts är ekonomie magister från Hanken och jur.kand från Helsingfors universitet. Stiftelsens nuvarande ombudsman Paul Taimitarha går i pension den 1.9.2023.

Mia Bengts ny ombudsman för Stiftelsen

Positionen som Stiftelsens ombudsman är ett deltidsengagemang vilket Bengts handhar vid sidan av sin roll som ansvarig för stiftelseförvaltningstjänster på Navigator Partners. Tidigare har Bengts arbetat bl.a som produkt- och bolagsjurist på Nordea Asset Management

och som chefsjurist på Aktia Bank.

-Vi är synnerligen nöjda med Mias gedigna kunnande och erfarenhet av stiftelsearbete och de goda referenser vi fått ta del av, konstaterar styrelseordförande Kim Karhu.

-Jag ser fram emot att få jobba i nära samarbete med Stiftelsens styrelse, med personalen på Hanken och med Stiftelsens samarbetspartners. Att kunna bidra till att stöda högskolans utveckling känns både meningsfyllt och roligt, säger Mia Bengts om sitt nya ansvar.

I det privata motionerar, reser och kockar trebarnsmamman Mia gärna och hon är också en stor kulturvän. Mia var nyckelpersonen som initierade att konstverket ”Tillväxt”, från Aktias samlingar, placerades i högskolan.

För ytterligare information:

Paul Taimitarha
E-post: paul.taimitarha@stiftelsenshh.fi        
Tfn 0400 699 788

Kim Karhu
E-post: kim.karhu@icloud.com             
Tfn 0500 500 416

Mia Bengts
E-post: mia.bengts@navigatorpartners.fi    
Tfn 050 308 7676