| 20.03.2023

Lisa Ellram gästande Fulbright-forskare på Hanken

Professor Lisa Ellram forskar vid Hanken under våren 2023 som Fulbright Distinguished Professor.

Professor Ellram är University Distinguished Professor och Rees Distinguished Professor i logistik vid Farmer School of Business i Ohio. Hon är en av de mest citerade forskarna inom logistik både i USA och globalt.

–  Jag ser fram emot att ha en doktorandkurs om cirkulär ekonomi på Hanken och att samarbeta med finländska forskare och doktorander för att förbättra vår förståelse av cirkulär ekonomi och hur den förhåller sig till hållbarhet, säger Lisa Ellram. Jag hoppas att det här kommer att leda till framtida forskningssamarbeten och att vi alla ska försöka förstå bättre hur vi kan mildra klimatförändringarna, fortsätter hon.

De senaste åren har det förekommit en hel del diskussioner och ett ökat antal publikationer om cirkulär ekonomi. Ellram arbetar också med ett projekt tillsammans med Hankenforskarna Gyöngyi Kovacs och Anna Aminoff om hur forskare inom ekonomi och naturvetenskaper ser på cirkulär ekonomi i samband med förpackningar.

–  Genom att förstå de olika perspektiven hoppas vi kunna ge insikt i vilka synergieffekter som kunde förbättra lösningarna inom cirkulär ekonomi i förpackningar, konstaterar Ellram.

I april kommer Lisa Ellram att hålla en presentation vid ett seminarium på Hanken om ämnet. Hon kommer att tala om vad cirkulär ekonomi är, varför det är så viktigt och vilka möjligheter det innebär för näringslivet och i praktiken.

Seminariedatum: Tisdag 18 april 2023
Plats: Auditorium A411 i Hankens huvudbyggnad (Arkadiagatan 22, Helsingfors).
Program:
08.30-9.00 Kaffe och mingel
09.00-10.00 Presentation och diskussion

Seminariet är gratis och hålls på engelska. Evenemanget är öppet för Hankenalumner, -studenter, -personal och företagspartner som anmäler sig senast den 11 april.

Du kan anmäla dig här till seminariet:
Fulbright Seminar with Professor Lisa Ellram Opens in new window