| 22.05.2019

Jubileumsåret öppnades med en konstutställning

Festligheterna med anledning av Hanken Svenska handelshögskolans 110 år inleddes med öppningen av en konstutställning som består av ett urval konstverk ur NoCo (Nordic Contemporary Art Collection).

Konstverken visas i olika utrymmen i Hankens huvudbyggnad i Helsingfors.

-Konstverken vi valt ut representerar värden som är viktiga för Hanken, såsom hög kvalitet, öppenhet, hållbar utveckling och nordisk identitet. Genom NoCo-utställningen vill vi introducera kreativt tänkande i vår vardag på Hanken, som i sin uppmuntrar till reflektion med en inverkan även på läroprocessen, säger rektor Karen Spens.  

Konstutställningen NoCo är en del av Hankens projekt Art in Residence (AiR). Utställningen består av spännande och nyskapande konstverk, och till konstnärerna hör både internationellt erkända nordiska konstnärer och lovande nykomlingar.

-Vi hoppas att konstverken ska inspirera till dialog och uppmuntrar till en akademisk diskussion om det inflytande kulturen har på den ekonomiska utvecklingen, fortsätter Spens.

NoCo-utställningen kan upplevas till och med februari 2020 och broschyrer med information om NoCo-verken kan lånas från receptionen.

Hankens 110:e jubileumsår sträcker sig från maj 2019 till april 2020 och temat för festligheterna är kreativitet. Temat kommer att synliggöras under olika evenemang hela året på Hanken och en viktig del är konstutställningarna, NoCo i Helsingfors och ProArtibus som öppnas på Hanken i Vasa i september.Mera information på Art in Residence-webbsidan

Career Lamp

 International Career Lamp av Olafur Eliasson

Alfred Boman

       Verk av Alfred Boman