| 27.06.2023

Hankenstudenter deltog med framgång i “Prüfung Wirtschaftsdeutsch”

Prüfung Wirtschaftsdeutsch gäster på Tysklands ambassad
Tre hankeiter deltog i år i den internationella examen “Prüfung Wirtschaftsdeutsch PWD” som i Finland arrangeras av Tysk-finska handelskammaren i samarbete med Hanken och Goethe-institutet.

PWD-diplomet är det högsta betyg som kan avläggas i affärstyska. Det är ett väsentligt steg för en plats i näringslivet där kommunikationen mellan Finland, Tyskland och de andra tyskspåkiga länderna är viktig.

Tyska språket vid Hankens språkcenter erbjuder varje år kursen “Deutsch VI, Wirtschaftskommunikation”, som är en förberedelsekurs för att avlägga denna examen. PWD- examen består av en muntlig och en skriftlig del. Alla deltagare i Hankenkursen klarade examen med goda resultat.

Flera gånger har studenter från Hanken fått pris för bästa resultatet bland alla finländska deltagare. Det man då erhåller är Friedrich-Russegger-priset på 250 euro, som utdelas av den Tysk-finska handelskammaren. Betygsutdelningen skedde den 2 juni 2023 av kommerserådet Magnus Bargum och Tysklands ambassadör i Finland Konrad Arz von Straussenburg.

På bilden ser man den festliga diplomutdelningen på Tysklands ambassad på Furuholmen.

Närvarande representanter var:

  • Tysklands ambassadör Konrad Arz von Straussenburg
  • Kommerserådet Magnus Bargum från Tysk-finska Handelskammaren
  • Ulrike Eichstätt från Goethe Institutet
  • Joachim Schlabach från Turun Yliopisto
  • Stefan Kuzay med två av Hankens duktiga deltagare Frida Udd och Outi Könni

Text och bild: Stefan Kuzay