| 05.10.2020

Hankenstudenter deltog med framgång i Prüfung Wirtschaftsdeutsch

Festlighet på Tysklands ambassad
Fem hankeiter deltog i år i den internationella examen “Prüfung Wirtschaftsdeutsch PWD” som arrangeras av Tysk-Finska Handelskammaren i samarbete med Goethe-institutet.

Tyska språket vid Hankens språkcenter erbjuder varje år inom ramen för sitt kursprogram en förberedelsekurs (“Wirtschaftskommunikation”) för denna examen. Alla deltagare i Hankenkursen klarade examen, som består av en skriftlig och en muntlig del, med bra resultat.

Den festliga diplomutdelningen ägde rum på Tysklands ambassad på Furuholmen. På grund av covid-19-pandemin och för att hålla tillräckligt avstånd mellan de närvarande deltog inte alla Hankens studenter. Närvarande var bland annat Tysklands ambassadör Konrad Arz von Straussenburg, och från Hanken lektor Stefan Kuzay och studenterna Lea Heikkilä, Aino Malmi och Jaakko Ikonen.

PWD-diplomet är det högsta betyg som kan avläggas i affärstyska. Det är värdefullt med tanke på en plats i näringslivet där kommunikationen mellan Finland, Tyskland och de andra tyskspråkiga länderna är viktig.