| 04.02.2022

Hankens rektor Karen Spens blir ny rektor för topphandelshögskolan BI i Norge

Hankens rektor Karen Spens
Handelshögskolan BI har utsett Svenska handelshögskolans nuvarande rektor Karen Spens till sin nya rektor från och med 1 augusti 2022.

- Jag är mycket tacksam för min tid på Hanken och väldigt stolt över det arbetet som vi gjort tillsammans för att göra Hanken till den internationellt erkända och fina handelshögskola den är idag. Jag ser också med glädje fram emot att få samarbeta med Hanken i fortsättningen. Hanken kommer alltid att stå mitt hjärta nära trots att jag nu går mot nya utmaningar”, säger Karen Spens.

Professor Karens Spens är sedan 2015 rektor för Hanken, en trippelackrediterad handelshögskola med verksamhet i Helsingfors och Vasa med utbildningsprogram på svenska och engelska. Karen Spens har ett stort intresse för studenternas lärande och universitetspedagogik, samt personalens välmående. Som professor har Spens utvecklat sitt huvudämne Logistik och samhällsansvar med särskild betoning på humanitär logistik.

- Jag vill på styrelsens vägnar varmt gratulera Karen för utnämningen. Det är en förlust för Hanken, men samtidigt ett erkännande för Hankens goda renommé, även internationellt, säger Christoph Vitzthum, styrelseordförande för Hanken.  

Hankens styrelse inleder inom kort rekryteringsprocessen för att välja en ny rektor.

BI Norwegian Business School (Handelshøyskolen BI) är den största handelshögskolan i Norge och den näst största i hela Europa. Universitetet har mer än 900 anställda och över 20 000 studenter. Karen Spens blir den första kvinnliga och internationella rektorn för BI.