| 29.08.2022

Hankens karriärpodd tillbaka med nya avsnitt

Karriärpoddens värd Tristan Westerholm, student på Hanken
En stark livsglädje och svårigheter att svara på vad de ångrar i sina liv – det förenar gästerna i Hankens karriärpodd som nu är tillbaka med 14 nya avsnitt. Lyssna till våra alumners inspirerande karriärhistorier och bästa tips!

Podcasten har fått en ny värd, Tristan Westerholm som studerar finansiell ekonomi på Hanken. Han berättar att podden i första hand riktar sig till Hankenstudenter eller personer som eventuellt tänker söka till Hanken.

– Podden är speciellt bra för unga studenter som funderar på hur deras karriärer kommer att se ut. Kanske någon tvivlar på sina val, då kan podden visa vilka andra vägar det finns att välja.

Alla gäster är Hankenalumner, men i övrigt har de väldigt varierande bakgrunder.

– Bland gästerna finns framgångsrika entreprenörer som kanske satsat mera på att nätverka än det akademiska under studietiden, nyutexaminerade hankeiter med bara några års erfarenhet av arbetslivet och multitalanger som en före detta OS-idrottare, berättar Westerholm.

Frågan som de intervjuade haft svårast att svara på är ifall de ångrar något i sina liv.

– Det känns som om en stor del av gästerna har njutit av livet och gjort det som intresserar dem. Det är skönt att som student höra hurdana attityder de här personerna har till jobbet och livet, konstaterar Westerholm.

Avsnitten är runt en halvtimme långa och är inspelade antingen på svenska eller engelska. Förutom intervjuer med alumner publiceras också ett bonusavsnitt om programmet Hanken International Talent Opens in new window , gäster är Hankens integrations- och karriärkoordinator Henna Konsti och Hankenstudenten Angad Dev Roy.

Övriga gäster i podden är: 

29.8: Rudi Skogman (Blok Enterprises), Robin Kipfer (Capgemini)
5.9: Petri Kokko (Google), Xiaoyang Wu (Stora Enso)
12.9: Alexandra Sevelius (ONEiO), Michaela Finne (Entreprenör)
19.9: Riikka Mikkola (A.P Moller – Maersk), Philip Ramberg (H&M Group)
26.9: Joel Sunabacka (Lokaltapiola Österbotten), Gökçen Uzer Cengelci (Corsearch) 
3.10: William Löflund (Paulig), Lotta Vuoristo (Rovio) 
10.10: Heidi Schauman (Danske Bank) 
10.10 Bonusavsnitt – Hanken International Talent

Producenter för podcasten är Mira Aarnivuo, alumnkoordinator, Susanna Paul, karriärplanerare och Camilla Wardi, chef för näringslivsrelationer och samverkan.

Här kan du lyssna på nya och tidigare avsnitt: