| 22.03.2019

Hankenforskares artikel nominerad till prestigefyllt pris

En artikel av Hankenforskaren Maria Törnroos och Hanken-affilierade forskaren Paula Koskinen Sandberg har nominerats till priset 2019 WES SAGE Prize for Innovation and Excellence.

Artikeln som är nominerad till SAGE Prize for Innovation and Excellence analyserar kollektivavtalens roll i att kvinnors arbete undervärderas.  Den är publicerad i tidskriften Work, Employment and Society. Roosa Kohvakka, Senior Reward Consultant vid Mandatum Life, är också medförfattare i artikeln.

Priset tilldelas årligen en artikel per tidskrift av British Sociological Associations fyra prestigefyllda tidskrifter: Cultural Sociology, Sociological Research Online, Sociology, Work, Employment and Society. Det är en ära att vara nominerad till det här priset, säger Maria Törnroos.
 
 – Vi är tacksamma över att BSA uppmärksammar detta viktiga ämne, som inte berör enbart Finland utan också andra länder. För att kunna råda bot på undervärderingen av kvinnors arbete är det viktigt att vi undersöker de underliggande orsakerna och flyttar fokus från att skylla på kvinnorna till att granska strukturerna som bidrar till undervärdering. Paula gör ett otroligt fint arbete kring just detta och jag är glad att hon tog mig med i det här projektet, säger Maria Törnroos.

Priset tilldelas den artikel som juryn bedömer att är den mest innovativa eller exceptionella under det föregående året i tidskriften. Vinnaren meddelas i september.

Den nominerade artikeln är:
Paula Koskinen Sandberg, Maria Törnroos, Roosa Kohvakka, The Institutionalised Undervaluation of Women’s Work: The Case of Local Government Sector Collective Agreements, 32(4), 707. Artikeln bakom länken är en självarkiverad version av artikeln, inte den slutliga publicerade artikeln.  

Maria Törnroos och Paula Koskinen Sandberg