| 12.04.2021

Hankenalumner delar sina inspirerande karriärhistorier i Hankens karriärpodd

Hanken Svenska handelshögskolan lanserar de första nio avsnitten av Hankens karriärpodd, där Hankenalumner berättar om sina karriärer och vilka val de har gjort samtidigt som de ser tillbaka på sina studier på Hanken. De första tre avsnitten publiceras 12.4.2021.

Katarina Krokfors

Poddens värd Katarina Krokfors.

Alumnerna som medverkar i podden kommer från olika generationer, bakgrunder och olika delar av världen. En del har börjat på Hanken efter gymnasiet, medan andra redan haft en lång karriär bakom sig när de inlett sina studier på högskolan.

- Podden visar väldigt konkret de breda karriärmöjligheterna som studierna på Hanken öppnar. Genom att lyssna på podden kan man också få tips om hur man kan komma vidare i sin karriär, hur man skriver en bra CV och hur man gör väl ifrån sig i en arbetsintervju eftersom många av dem som medverkar i podden är i ledande position, säger poddens värd Katarina Krokfors, som studerar på Hanken.

Också orsakerna till att börja studera på Hanken varierar. Jenni Petrova berättar bland annat om hur hon sökte in till Hanken för att starta om sin karriär i Finland efter studier och toppjobb som jurist i Moskva.

- Det finns väldigt stora skillnader mellan karriärhistorierna, men det som många säger är att det lönar sig att ta risker och hoppa in i det okända. Det är ett av de starkaste budskapen som jag tagit till mig när jag diskuterat med alumnerna, säger Krokfors.

Bakom podden är producenterna Mira Aarnivuo (alumnkoordinator) och Camilla Wardi (chef för näringslivsrelationer och samverkan).

- Idén för podden kom från en alumn och det kändes som ett väldigt naturligt sätt att hämta samman alumner och studenter, säger Mira Aarnivuo.

Gästerna i de första avsnitten är Christopher Thölix (12.4), Monika Liikamaa (12.4), Apramey Dube (19.4), Eleonor Hedström (19.4), Fredrik Wildtgrube (26.4), Hanna Westman (26.4), Kristian Schrey (3.5), Jenni Petrova (3.5) och Paulina Hoffman (10.5).

Utöver dessa alumnavsnitt publiceras även ett ”bonusavsnitt” om hurdant stöd man kan få på Hanken från bland annat karriärtjänster, coaching, studievägledning. Bonusavsnittet sänds den 12.4.

Avsnitten är 20–30 minuter långa och språket varierar mellan svenska och engelska.

Listan på samtliga avsnitt med länk till varje avsnitt finns här.

 

Mera information:

Mira Aarnivuo

Alumnkoordinator

mira.aarnivuo@hanken.fi

 

Camilla Wardi

Chef för näringslivsrelationer och samverkan

camilla.wardi@hanken.fi