| 27.05.2022

Hanken ny medlem i europeiska universitetsalliansen ENGAGE.EU

Prorektor Sören Kock skriver under samarbetsavtal med nätverket Engage.Eu
Svenska handelshögskolan har välkomnats som partner i den europeiska universitetsalliansen ENGAGE.EU. Alliansen består av ledande europeiska universitet inom företagsekonomi, nationalekonomi och samhällsvetenskap och målet är att stärka kompetenser och färdigheter för att hantera stora samhällsutmaningar.

Universitetsalliansen välkomnade förutom Hanken också Universitat Ramon Llull, Barcelona, vid evenemanget ENGAGE.EU Expansion 26 maj i Sofia, Bulgarien.

- Utgångspunkten för ENGAGE.EU-alliansen är de stora utmaningarna som återspeglas i FN:s mål för hållbar utveckling. Detta är en perfekt kombination för Hanken då dessa värderingar ligger i linje med Hankens övergripande strategi, säger Sören Kock, prorektor med ansvar för utbildning.

Syftet med Europeiska kommissionens lansering av European University Initiative Opens in new window är att skapa ett nätverk av cirka 60 universitet över hela Europa för att höja de europeiska högre utbildningsinstitutionernas kvalitet och konkurrenskraft globalt.

- ENGAGE.EU kommer att vara en fantastisk möjlighet för vår akademiska och administrativa personal och våra studenter. Det kommer till exempel att vara möjligt för studenter från alla medlemsuniversitet att ta examen genom att kombinera studier vid flera universitet och i flera EU-länder, säger Maria Holmlund-Rytkönen, prorektor för program och kvalitetssäkring.

Hanken har en lång tradition som ett ledande forskningsdrivet universitet inom ekonomi och företagsekonomi. Att gå med i ENGAGE.EU kommer att stärka Hankens internationella fokus ytterligare. Hanken har också starka kopplingar till näringslivet och det ligger i linje med ENGAGE.EU:s vision om samhällelig verksamhet och samarbete med branschpartners.

Under 2022 kommer Hanken att integreras steg för steg i ENGAGE.EU:s arbete. Hanken blir fullvärdig partner vid början av den andra finansieringsfasen 2023.