| 11.09.2023

Hanken nr 46 i världen

Svenska handelshögskolans (Hanken) magisterutbildning rankas på plats 46 i årets upplaga av Financial Times Masters in Management-rankning. Det här är Hankens bästa resultat i rankningen genom tiderna. Financial Times rankar årligen världens bästa handelshögskolor som erbjuder magisterutbildning i ekonomi.

- Vi är mycket stolta och glada över att vår placering på rankinglistan steg med så många pinnhål sen ifjol då vi rankades på plats 62. Det här är en bekräftelse på att vi är på rätt väg och att Hankens magisterutbildning håller hög standard, även i internationell jämförelse, säger rektor Ingmar Björkman.

Totalt finns ca 14 000 handelshögskolor i världen. Av dessa kvalar endast 100 in på Financial Times – rankningen. På listan finns sex nordiska handelshögskolor. Listan toppas av HEC Paris, schweiziska University of St. Gallen, och London Business School.

Variabler som inverkar på framgången i rankningen är bland annat alumnernas karriärframgång och hur nöjda de är med sin utbildning. Placeringen i rankningen avgörs till största delen på en enkät bland alumner som utexaminerats till magistrar från respektive universitet tre år tidigare samt på den statistik som universiteten själva levererar.

Hanken tackar hjärtligt alla alumner som tagit sig tid att svara på enkäten!

Läs mer om rankningen på Financial Times webbsida. Opens in new window