| 29.09.2020

Gyöngyi Kovács tilldelades pris inom humanitär logistik

Gyöngyi Kovacs i Röda korsets bil
Den ideella organisationen American Logistics Aid Network (ALAN) har uppmärksammat personer som varit involverade i katastrofhjälpsinsatser inom branschen för humanitär logistik och försörjningskedjor. Hankens professor Gyöngyi Kovács var en av de premierade.

ALAN vill understryka den kritiska roll logistiken har för att kunna rädda liv då det uppstår naturkatastrofer. Med utmärkelserna inom humanitär logistik vill man uppmärksamma experter och organisationer för deras åtaganden inom katastrofhjälp.

– Det här är fjärde året som vi delar ut dessa utmärkelser. Varje år är jag lika full av beundran för det arbete pristagarna gör för att stödja samhällen som drabbats av kriser, sade ALAN:s direktör Kathy Fulton.

Gyöngyi Kovács fick ALAN:s Research and Academic Achievement Award för sin roll i att förbättra humanitära insatser genom att tillämpa forskningsprinciper kring försörjningskedjor. Kovács bedriver omfattande forskning runt om i världen och implementerar sitt vetenskapliga arbete i verkliga situationer.

– Jag är verkligen hedrad och glad över priset, säger Kovács.