| 28.10.2020

Björn Wahlroos i en gratis online-kurs öppen för alla

Filmning av MOOCen Principles of Wealth Management på Åminne gård
Björn Wahlroos är en av huvudutbildarna i den öppna webbaserade MOOC-kursen Principles of Wealth Management som körde igång 26.10.2020. Wahlroos har gjort en framgångsrik karriär inom finansbranschen och han har varit både professor och styrelseordförande vid Hanken.

Kursen, som ges på Future Learn-plattformen, startade i måndags och fokuserar på kapitalförvaltning, inklusive diversifiering, risk och avkastning samt marknadseffektivitet. Kursen fungerar också som en introduktion i den finansiella ekonomins historia. Föreläsaren Björn Wahlroos har en lång historia på Hanken.

-    Jag har studerat, varit professor, och nu senast styrelseordförande 2010-2018 på Hanken. Jag tycker om att undervisa och det lät som ett roligt initiativ med en MOOC-kurs, säger Wahlroos.

Kursen är forskningsbaserad, men den är uppbyggd så att alla som är intresserade av ekonomi och kapitalförvaltning kan ta den, utan att ha en formell bakgrund inom ekonomi.

- Under kursen kommer vi till exempel att diskutera aktier, obligationer och penningmarknadsinstrument - och utforska grundläggande begrepp inom finansiell ekonomi. Men vi kommer också att behandla aktuella frågor som centralbankernas roll i ekonomier, negativa räntor och marknadskrascher, säger Niclas Meyer, forskardoktor vid Hanken och en av huvudutbildarna på kursen.

Samhällsansvar är en av Hankens hörnstenar, och rimmar väl med att den här kursen är gratis och erbjuds via plattformen Future Learn, som gör den tillgänglig för alla överallt i världen.

- Vi har redan deltagare från 90 olika länder, så det är verkligen en global kurs, avslutar Meyer.

Du kan fortfarande anmäla dig till kursen Principles of Wealth Management - via länken hittar du också mer information om kursen på Future Learn-plattformen.