Antalet internationella sökande till Hanken fördubblades

Antalet internationella sökande till Hanken fördubblades

Ansökningstiden till Hankens magisterprogram på engelska gick ut onsdagen den 17 januari. Sammanlagt inkom 582 ansökningar till programmet.

Hanken är mycket nöjd med resultatet. Det totala antalet sökande steg med över 60% från 354 år 2017 till 582 i år. Ökningen visar att Hanken är ett attraktivt alternativ också internationellt sett.

Speciellt markant var ökningen av sökande utanför EU/EES-området. Antalet ansökningar mer än fördubblades från 156 (2017) till 397 stycken. Hankens utbildningsprogram håller hög kvalitet och fortsätter att locka studerande även efter införandet av terminsavgifter.

-Vi ställer höga krav på våra sökande för att garantera kvaliteten i utbildningen. Det är glädjande att se att så här många internationella sökande valt att söka till Hanken, konstaterar prorektor Minna Martikainen.

Sammanlagt sökte 76 olika nationaliteter i årets omgång. Den stora diversiteten är mycket positiv eftersom det är viktigt med genuint internationella studerandegrupper. I år toppades listan av icke-EU/EES sökande av Ghana, Nigeria, Vietnam, Pakistan och Kina.

Tilläggsinformation ges av:

Minna Martikainen, prorektor
Minna.martikainen@hanken.fi
040 3521 460