| 22.01.2020

“Vi vill att Hanken ska leda förändringen inom hållbarhet och miljö”

Resultaten av den första Positive Impact Rating-undersökningen offentliggjordes under Världsekonomiforumet i Davos 22.1.2020. Enligt Hanken Svenska handelshögskolans studenter är högskolan på god väg att uppnå en positiv samhällelig inverkan.

Positive Impact Rating (PIR) är en ny klassificering av studenter för studenter. Det är första gången som studenter i 51 högskolor och universitet världen över får utvärdera den positiva inverkan på omvärlden deras lärosäten har. Handelshögskolornas positiva inverkan sträcker sig längre än enbart affärer och ekonomi, det finns också ett behov av att ha en positiv inverkan på samhället som helhet.

I undersökningen mäts handelshögskolornas inverkan genom bland annat kultur, utbildningsprogram, undervisningsmetoder och institutionen som förebild. Hankens koordinator för samhällsansvar, Sanchi Maheshwari, har varit delaktig i att utveckla metodologin bakom klassificeringen.Hankens studentkår beslöt sig för att delta i undersökningen där de utvärderade högskolans inverkan på omvärlden.

Redan i den här första omgången placerar sig Hanken klart över medeltalet och resultaten visar att högskolans styrning och kultur är välrustade för att åstadkomma positiv förändring i samhället. Hanken var den enda finländska handelshögskolan som nådde upp till kvalificeringsnivån och placerar sig inom kategori 3 av totalt 5. Endast nio skolor placerar sig på nivå 4 och ingen lyckades uppnå den högsta kategorin.

–Att våra studenter utvärderar sin högskola som en av de ledande vad gäller positiv inverkan på samhället bekräftar att vi är på rätt väg. Vi kommer att arbeta med våra studenter kring de här ämnena ännu mera i framtiden, eftersom det är vad de uttryckligen önskar, säger Minna Martikainen, Hankens prorektor med ansvar för utbildning, som mottog erkännandet under Världsekonomiforumet i Davos.

–Hankenstudenter vill få en utbildning och verktyg för att kunna förverkliga den samhälleliga förändring som akut behövs för att lösa olika hållbarhetsutmaningar, säger Andreas Lindén, avgående ordförande för Hankens studentkår. Vi är väldigt stolta över att studera på Hanken, som förser oss med en god grund inför dessa utmaningar, men det finns förstås alltid utrymme att bli bättre. Vi vill också att Hanken ska gå i spetsen för förändringen gällande den egna inverkan på miljön och hållbarhet, fortsätter han.

Den fullständiga PIR-rapporten finns här.

Mera information:

Sanchi Maheshwari
Koordinator för samhällsansvar
Prme@hanken.fi
+358 50 468 7794