| 17.01.2024

Stort intresse för Hankens nya engelskspråkiga Bachelor in Business-program

Svenska handelshögskolans (Hanken) nya engelskspråkiga kandidatprogram Bachelor in Business har i den första gemensamma ansökan lockat 1376 sökande. Dessutom slår Hankens magisterprogram på engelska alla tiders rekord med 1833 sökande.

Högskolornas första gemensamma ansökan för utbildning på främmande språk har avslutats 17.1.2024. Hankens engelskspråkiga kandidatprogram och magisterprogram på engelska har mottagit sammanlagt 3914 ansökningar. Hankens rektor Ingmar Björkman är nöjd över det stora intresset både i Finland och utomlands:

–  Vår främsta uppgift är att fostra ansvarsfulla ekonomer, som främjar en hållbar framtid och att erbjuda utbildningsprogram av hög kvalitet på svenska och även på engelska. Vi har lagt ner mycket tid på att utforma det nya Bachelor in Business-programmet för att skapa ett program som också säkerställer att utländska studenter får ett starkt fotfäste inom Hanken-gemenskapen och i det finska samhället. Hanken hör till de bästa handelshögskolorna i världen och rekordantalet sökande till vårt Masters-program är i linje med vårt bästa resultat någonsin i årets upplaga av Financial Times Masters in Management-rankning.  

Kandidatprogrammet på engelska har 80 studieplatser. Till Hankens ordinarie svenskspråkiga kandidatprogram, som har ansökningstid i mars, antas årligen sammanlagt ca 300 studerande. Bachelor in Business-programmet har sökande från hela 80 olika länder, av dem är ca 60 % bosatta i Finland. Intresset för programmet har varit stort utanför Europas gränser med sökande från bland annat Vietnam, Nepal, Sydafrika och USA. Inom Europa kommer de flesta sökande från Tyskland, Estland och Italien.  

Urvalet till det nya Bachelor in Business-programmet sker på basis av poäng i lämplighetstesterna SAT/ACT eller på basis av betygspoäng. Endast förstagångssökande kan bli antagna på basis av betygspoäng. De betyg som poängsätts är finländsk studentexamen, International Baccalaureate (IB), European baccalaureate (EB) eller Reifeprüfung/Deutsches Internationales Abitur examen avlagd i Finland. Antagningsresultaten för Bachelor in Business-programmet publiceras senast 29.5.2024. Sökande kan följa med sin situation via MinStudieinfo.fi-tjänsten.

Ansökan till Hankens forskarutbildning avslutades 3.1.2024 och lockade denna omgång 174 sökande.

–  Det är roligt att Hankens utbud lockar sökande från hela världen och att vi lyckats nå ut till ungdomar i så många olika länder och få dem att söka till just Hanken, säger Ida Borgar, chef för studentantagning.

Ansökningssiffrorna som uppgetts i denna artikel är preliminära.  

Vid frågor, kontakta admissions@hanken.fi