| 20.04.2022

Irene Calboli gästar Hanken inom ramen för Fulbright-samarbetet

Irene Calboli stor bild
Professor Irene Calboli från Texas A&M University School of Law gästar Hanken som Hanken-Fulbright Distinguished Chair in Business and Economics fram till den 10 juli 2022.

Professor Calboli är också Academic Fellow vid School of Law, University of Geneva, Senior Fellow vid Melbourne Law School och Transatlantic Technology Law Fellow vid Stanford University.

Hennes nuvarande forskning fokuserar på immateriella rättigheter (IP) och internationell handel. Den senaste tiden har hon arbetat med ämnen relaterade till IP och hållbarhet, särskilt med avseende på mode samt livsmedels- och dryckesindustrin.

Under sin vistelse på Hanken fortsätter hon att fokusera på IP och hållbarhet med fokus på produkt- och affärsutveckling. Hon undervisar i en kurs om IP-strategier där studenterna utvecklar praktiska projekt och integrerar hållbarhetselement i sina IP-förvaltningsplaner.

- Det är ett privilegium att kunna samarbeta med Hanken i så viktiga frågor tack vare den utmärkta möjlighet som erbjuds av det Fulbright-stipendium som jag har tilldelats. Jag ser fram emot att etablera ytterligare personliga och institutionella relationer med den akademiska personalen och doktoranderna under min vistelse, konstaterar professor Calboli.

Professor Calboli kommer att hålla ett seminarium om sin forskning den 30 maj 2022. Seminariet är öppet för alla och kostnadsfritt.

Program: 

8.30-09.00 Kaffe och mingel 

09.00-10.00 Presentation och diskussion

Anmäl dig till seminariet via denna länk! 

Läs mer om Irene Calboli på Texas A&M University School of Laws webbplats.