| 27.06.2014

Intresset för Hanken fortsättningsvis högt – antagningsresultaten nu publicerade

Resultaten för antagningen till Hankens ekonomie kandidat- och magisterutbildning har nu publicerats: www.hanken.fi/public/resultat2014

I år antar Hanken via inträdesprov till ekonomie kandidat- och magisterutbildningen 184 studenter till sitt campus i Helsingfors och 80 till campuset i Vasa. I studieplatserna ingår de 14 extra studerande som Hanken enligt avtal med undervisnings- och kulturministeriet ska anta årligen under åren 2014 och 2015.

Dessutom antas ytterligare 33 studenter via öppna universitetsstudier. Antalet sökande via öppen universitetsutbildning ökade markant jämfört med tidigare år från 34 till 53 sökande.

Ansökningsstatistiken för år 2014:

I år hade prioritetspoängen för campus höjts. I praktiken innebär det att en sökande som antas vara motiverad att studera vid det specifika campuset belönas med fler poäng framom studerande som haft det som andra prioritet. I årets antagning hade 77,5% Helsingfors som första prioritet.

Intresset för Hanken bland finskspråkiga är fortsättningsvis på god nivå. Andelen sökande med finska som modersmål steg från 21,9% (2013) till 23,3% (2014).

Nytt för i år var att samtliga frågor i Hankens inträdesprov var optiskt läsbara flervalsfrågor. Inträdesprovsfrågorna finns på Hankens webb:

www.hanken.fi/public/intradesprovet

År 2015 kommer Hanken att införa en ny antagningskvot. Då blir det möjligt för nya högskolestuderande som anger Hanken som första val bland högskolor i Finland att antas direkt på basen av mycket goda studentexamensresultat.