| 08.09.2022

Hans-Kristian Sjöholm ny Professor of Practice vid Svenska handelshögskolan

Hans-Kristian Sjöholm Evli
Hans-Kristian Sjöholm, aktieplaceringsdirektör på Evli-Fondbolag Ab, har utnämnts till Professor of Practice vid Svenska handelshögskolans datalabb Quantum för en period på tre år.

Quantum kombinerar högteknologi med ekonomi och satsar stort på digitalisering och utnyttjande av stora mängder data. Genom olika evenemang, forskning och undervisning, vill man på Quantum gå i bräschen för så kallat datadrivet beslutsfattande och värdeskapande.

Hans-Kristian Sjöholm säger att utnämningen är ett fint komplement till att vara gästföreläsare på Hankens kurs om värdeinvestering. Utnämningen har också tydliga synergieffekter med Sjöholms ansvarsområde inom portföljförvaltning på Evli.

– Datadrivet beslutsfattande är av stort intresse för mig, oavsett om det gäller affärslivet eller portföljförvaltning, och jag är tacksam att Hanken erbjöd mig denna möjlighet. Jag ser fram emot att utveckla min förståelse för så kallad big data och artificiell intelligens, och att dela med mig av min bransch- och portföljförvaltningserfarenhet med forskarna och studenterna på Hanken.

Professor Benjamin Maury, direktör för Quantum, tackar Hans-Kristian Sjöholm för att han antog utmaningen.

– Det är värdefullt när ett finansproffs av Hans-Kristians kaliber bidrar till Quantums utveckling, förser oss med affärskontakter och hjälper oss vägleda den kommande generationens experter.