Hanken uppmärksammar globala målen för hållbar utveckling

Hanken uppmärksammar globala målen för hållbar utveckling

Hankens strategi innefattar målsättningen att utbilda ansvarsfulla experter och integrera hållbarhet i all verksamhet. Därför arrangerar Hanken en unik vecka för att uppmärksamma FN:s globala mål för hållbar utveckling 13-21.11.2018.

Världen står inför många hållbarhetsutmaningar, allt från miljöförstöring till ökad ojämlikhet.
-Vi vill vara i främsta ledet för att hitta innovativa och kollektiva lösningar på de globala utmaningarna. Det är ambitiöst och kräver en insats av var och en av oss, säger rektor Karen Spens.

Hållbarhetsveckan startade i tisdags med konferensen ResponsiblResponsible Organising konferense Organising #2, som granskade hållbarhet ur olika perspektiv, allt från hållbar finansiell ekonomi till flyktingrättigheter. President Tarja Halonen underströk högskolans roll i att möta hållbarhetsutmaningarna i världen i sitt tal:
-Ni har utbildningen, ni har kunskaperna och ni har ansvaret.

Tio olika evenemang med hållbarhetstema hålls i både Helsingfors och Vasa, bl.a. seminarier, en frukost där man får tips på hur man kan minska kemikalie- och plastavfall, och en dag då man kan donera kläder. Du hittar programmet för hela temaveckan här.

Dessutom finns tre utställningar i samarbete med olika organisationer med foton och videor till påseende i Helsingfors:
Rethinking Society for the 21st Century (International Panel on Social Progress), FN:s globala mål för hållbar utveckling (Finlands FN-förbund)
Making Child Rights a Reality (Plan International Finland)

I samband med utställningen kan besökarna delta i tävlingen Sustainabilily Champion genom att fylla i frågeformuläret på: bit.ly/SDGQUIZ.

Temaveckan avslutas på onsdag 28.11 med att utlysa vem som blivit den nya Sustainability Champion!

SDG week exhibition