| 12.09.2018

Hanken steg i Financial Times-rankningen

Hankens magisterutbildning har placerat sig på plats 65 i Financial Times årliga Masters in Management-ranking. Det här är en förbättring med 6 placeringar jämfört med ifjol. Dessutom har antalet rankade universitet i år utökats från 95 till 100.

Financial Times rankar årligen världens  bästa handelshögskolor som erbjuder magisterutbildning i ekonomi.

-    Vi är mycket nöjda med att vår placering på rankinglistan steg trots att fler universitet kommit med. Det här är ett bevis på att Hankens magisterutbildning håller hög internationell standard. Vi vill rikta ett speciellt tack till alla alumner som tog sig tiden att svara på enkäten från Financial Times, säger Maj-Britt Hedvall, direktör för Centret för forskning och internationella ärenden.

Totalt finns ca 14 000 handelshögskolor i världen. Av dessa kvalar endast 100 in på Financial Times – rankingen. På listan finns endast sex nordiska handelshögskolor och av dessa är två finländska. Listan toppas av schweiziska University of St. Gallen (1), HEC Paris (2) och London Business School (3).

Variabler som inverkar på framgången i rankningen är bland annat alumnernas karriärframgång och universitetets internationaliseringsgrad. Placeringen i rankingen avgörs till största delen på en enkät bland alumner som utexaminerats till magistrar från respektive universitet tre år tidigare samt på den statistik som universiteten själva levererar.

Läs mer om Financial Times ranking: http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2018

Tilläggsinformation:
Maj-Britt Hedvall
Direktör, Centret för forskning och internationella ärenden
050 564 3776
maj-britt.hedvall@hanken.fi