| 06.04.2023

Hanken fortsatt starkt engagerad inom hållbar utveckling

Green plants growing and symbolising sustainable development
Hur klarar sig Hanken i sin ambition att erbjuda en ansvarsfull ekonomutbildning? Svaret finns i högskolans senaste PRME-rapport för åren 2020-22 som nyligen publicerats. Hanken är också en del av Klimatuniversitetet, som erbjuder hållbarhets- och klimatkurser öppna för alla.

Hanken skrev på principerna för ansvarsfull ekonomutbildning (PRME) i april 2008 och har under de gångna åren kommit långt i integreringen av hållbarhet och samhällsansvar i sin verksamhet. Hankens nyaste PRME-rapport som gäller åren 2020-2022 är nu publicerad och finns på vår webb. Hanken PRME-rapport 2020-2022.

Hanken är också en del av i Klimatuniversitetet (Climate University), som är ett nätverk med finländska högskolor. Nätverket erbjuder hållbarhets- och klimatkurser som producerats i samarbete mellan 18 olika högskolor.

Kurserna vid Klimatuniversitetet passar studenter, lärare och dem som redan är i arbetslivet som är intresserade av klimatförändrings- och hållbarhetsteman. Kurserna hålls till största del på engelska, men översättningar till svenska och finska är under arbete.

Du hittar Klimatuniversitetets utbud här.